Kirstie Alleyová – komediální Hollywoodská hvězda

Kirstie Alley se narodila 12. ledna 1955. Studovala drama v rodném Kansasu, poté krátce pracovala jako interiérová dekorátorka.

Kirstie Alleyová - komediální Hollywoodská hvězda
Kirstie Alleyová – komediální Hollywoodská hvězda

Pak se zamilovala do cyklistiky a bohužel také do kokainu. Po nějakém čase se přestěhovala do Kalifornie, zbavila se drogové závislosti a do jejího života přišla scientologie.

Kirsty debutoval ve filmu „Star Trek II: hněv Khan“, kde žák hral Spock, pak hrála v hlavní roli v televizní seriálu „Sever a jih“, ale mluvil o tom, když byl v pozdní 80. letech v seriálu „Cheers ‚Shelley Long.

Kirstie Alley
Kirstie Alley

Kirstie Alley můžete znát ze série filmů „Kdopak to mluví“ (v originále – Look Who’s Talking Now), kde hrála s Johnem Travoltou.

 

Kirstie Alley se zařadila mezi řady nejoblíbenějších hereček v Hollywoodu a obdržela několik prestižních ocenění. Po skončení se své televizní kariéry účinkovala nepravidelně, což je škoda, protože herečka má bezpochyby komediální a dramatický talent.

. Filmografie:
.
Poslední dona II (1998) / LAST DON II, THE /
.
A v chudobě a bohatství (1997) / PRO RICHER NEBO POORER /
.
Analýza HARRY (1997) / DECONSTRUCTING HARRY /
.
Zářící město (1996) / RADIANT CITY /
.
Mean Machine (1996) / STICKY & STONES /
.
LAST DON (1996) / LAST DON, THE /
.
Proti osudu (1996) / SUDDENLY /
.
Vesnice zatracených (1995) / CHRÁNĚNÝ /
.
TWO: Já a můj stín (1995) / TAKE TWO /
.
Podívejte se, kdo mluví 3 (1993) / LOOK WHO’S TALKING NOW /
.
Sestry, bratři – soupeři, RIVALS (1990) / SIBLING RIVALRY /
.
Podívejte se, kdo mluví 2 (1990) / LOOK WHO’S TALKING TOO /
.
Madhouse (1990) / MADHOUSE /
.
Milovníci chlapců (1989) / LOVERBOY /
.
Podívejte se, kdo mluví (1989) / LOOK WHO’S TALKING /
.
Shoot to Kill (Internet PERSECUTION) (1988) / SHOOT TO KILL (SMALL PURSUIT) /
.
SEVERNÍ A JIHÝ (1985) / SEVERNÍ A JIŽNÍ /
.
HUNT FOR ROBOTS (BEGLETSOV) (1984) / RUNAWAY /
.
ŠAMPIONY (1983) / ŠAMPIONY /
.
Star Trek II: Hněv Khan (1982) / STAR TREK II: HNĚZDA KHAN /